27 mei, Nieuws van het beweegteam

Naschools sportprogramma Beweegteam Waadhoeke

In de maand juni gaan we weer buiten sporten en bewegen. Dit doen we op een aantal schoolpleinen en sportaccommodaties in de gemeente! We nodigen de kinderen van harte uit om kennis te maken met verschillende sporten en pleinactiviteiten. Ook als je niet in de dorpen woont waar de NSA wordt gegeven ben je van harte welkom. We organiseren unieke spelen en clinics in samenwerking met diverse verenigingen. Lijkt het je leuk om samen met het beweegteam naschools te sporten? Meld je aan via het juiste emailadres en we zien je graag bij een van onze clinics.

Zie bijlage voor de flyer.

Voor algemene vragen over dit project, kan je contact opnemen met

Nik Hoving, buurtsportcoach beweegteam Waadhoeke.Emailadres:

Nik@sportfryslan.nl

Telnr: 06 57 04 03 81

 

 

 

G-voetbal (heldenteam sc Franeker)

Voetballen kan bijna altijd en overal, maar voor een grote groep kinderen is de weg naar de plaatselijke voetbalvereniging minder gemakkelijk te vinden. Beweegteam Waadhoeke initieerde in samenwerking met ouders en SC Franeker voor deze groep voetballiefhebbers met een beperking, voor het eerst in Gemeente Waadhoeke g-voetbal. Of zoals we dat liever noemen Heldenvoetbal! Er zijn op dit moment al 12 deelnemers. Toch denken we dat ook in het reguliere onderwijs misschien nog wel meer potentiële deelnemers zijn die bijvoorbeeld passend onderwijs volgen.

Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden en meedoen.

We trainen iedere dinsdag van 17.00 - 18.00 uur. Kinderen kunnen via hun ouders de interesse kenbaar door het formulier in te vullen op: scfraneker.nl/1545/heldenteam

Bij de trainingen mogen de ouders/verzorgers aanwezig zijn.

Behoefte aan meer informatie over dit initiatief?

Zie bijlage of neem gerust contact op met het beweegteam via buurtsportcoach

Lammert Harkema, lammert@sportfryslan.nl of 06-1316915


29 april, Kom in beweging met de beweeggame van het Beweegteam!

UITNODIGING BEWEEGGAME

Beweegteam Waadhoeke

 

Beste ouder/verzorger,

 

Hoi, ik ben Waadje!

De sportheld van beweegteam Waadhoeke. Samen met beweegteam Waadhoeke introduceren wij ‘Waadje’s Beweegmissie’, een online beweeggame waarmee uw kind in beweging kan komen. Het spel is in het echt te spelen in uw wijk of dorp. De drie snelste deelnemers uit wijk of dorp kunnen een prijs winnen! Wat dat is, is nog een verassing!

 

Wij nodigen u, uw kind(eren), uw buren of anderen uit om in beweging te komen met de beweeggame en de opdracht te voltooien!

 

Belangrijk informatie!

Er is 1 telefoon nodig om het spel te spelen. Je kan natuurlijk wel met meerdere telefoons spelen, alleen dan is elke telefoon een eigen team.
Voor het spelen van de beweeggame is 3G/4G/5G internet op de telefoon nodig.
Het spel is AVG proof en is volgens de veiligheidsregels van Seppo.
Voor het spelen is uw e-mailadres nodig. Deze vragen wij om contact met u op te nemen voor de prijs.
De locaties van de beweegopdrachten zijn in een veilige omgeving.
Vanaf 1 mei kun je de gehele maand mei de game spelen!

De rest van de informatie zit in de bijlage.

 

 

 


16 februari, Samen voor alle kinderen ( Voorheen Leergeld / Kindpakket)

Samen voor alle kinderen - Sam&

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Door de coronacrisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is steeds groter. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, klik dan op de volgende link. http://samenvoorallekinderen.nl/


26 januari, Corona Challenge ‘Hou vol’

Speciaal voor kinderen uit groep 4 t/m 8, is een lied over Corona geschreven. Het heet ‘Hou vol, hou moed’. Het is lied is gemaakt door Michiel Merkies van Kunstencentrum Atrium en Gerrit Bloem van SBO de Súdwester. Ze hebben dit lied gemaakt, omdat ze alle kinderen die thuis hun schoolwerk moeten doen een beetje willen opvrolijken.

En omdat Seewyn nauw samenwerkt met kunstencentrum Atrium en Akte2 maken we dit ook mogelijk voor alle kinderen van de Waadhoeke scholen.

 

Wij willen jullie  vragen iets moois te maken op dit lied. Dat kan bijvoorbeeld een dans zijn, een kunstwerk, schilderij, stopmotion, gedicht, spelen op een instrument of het lied zingen in de karaokeversie! We vragen de leerlingen een filmpje te maken hiervan en dit op te sturen. Het lied, filmpjes en info vind je op .  http://www.akte2.nl/houvol

 

Filmpjes kunnen worden ingestuurd t/m 19 februari. Leerlingen die meedoen maken kans op het winnen van een gitaar, keyboard of djembé!

De winnaar wordt gekozen door niemand minder dan Syb van der Ploeg en Sytse Broersma zanger en bassist van de Kast!

Met vriendelijke groet,

Berni Dijkerman,

 


Directeur Seewyn


25 januari, Waadje´s Waadzinnige Wereldreis

Doen jullie mee met Waadjes's Waadzinnige Wereldreis?

- online game voor alle leeftijden
- veilige (online) spelomgeving
- gratis en gemaakt door het beweegteam
- een telefoon of tablet met Wifi
- de game speel je thuis
- elke week nieuwe beweegoefeningen

 

Sport het vliegticket van Waaje bij elkaar en haal Waadje terug naar Nederland!

Hoe werkt het?  Bekijk de foto en scan de QR code.

Succes allemaal!  

#WaadjesThuisgym #gamen #enooknogbewegen


15 december, brief aan ouders vanuit bestuur.

zie bijlage


19 november, Kerstviering : woensdagavond, laatste schoolweek

Beste ouders, 

Over de uitvoering wordt nog overlegd, maar de datum ligt vast. Op deze avond stelt de nieuwe directeur , Margriet Visser zich voor en neemt meester Mindert afscheid.


Communicatie via het ouderportaal.

School communiceert met ouders via een digitaal ouderportaal genaamd MijnSchool. Ouders krijgen berichten van school via een app of via mail. In het portaal geeft informatie over de dagelijkse gang van zaken en informatie die belangrijk is zoals vrije dagen, ziekte/vervangingen, studiedagen, hulpvragen, projecten,vervangingen en foto's van wat de kinderen zoal doen, maar dit alles in een afgeschermde omgeving. Ouders kunnen dit lezen en het is niet zichtbaar of algemeen toegankelijk. Privacy is belangrijk.

Ouders kunnen ook gemakkelijk reageren op berichten via de mail.